Уряд підрахував збитки від повені

Поділитися:

«Збиток від повені в п’яти областях Західної України величезний, мова йде про сотні мільйонів гривень. Але незабаром повінь повинно закінчитися », про це прем’єр міністр України розповів в інтерв’ю ВВС News Україна.

«Скільки точно буде потрібно на відновлення інфраструктури після повені в уряді поки не знають. Порахувати точну суму збитків планують протягом наступних декількох тижнів, коли спаде вода і буде видно всі наслідки руйнувань. Перша сума, яку ми виділили це понад 700 млн гривень », – сказав прем’єр.

Найбільше від повені постраждала Івано-Франківська область, також стихійне лихо торкнулося Львівську, Тернопільську, Закарпатську область. Зараз в чотирьох західних областях України залишаються підтопленими майже чотири тисячі населених пунктів. У постраждалих районах затопило близько 5000 колодязів питної води. Тому питну воду і продукти харчування в відрізані села доставляють вертольотами.

Нагадаємо, що стихія зруйнувала понад 150 км доріг в Україні і Кабмін виділив на боротьбу з наслідками повені 700 млн грн

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу