Уряд має намір підвищити ціни на комуналку

Поділитися:

Офіційні джерела Міністерства фінансової економіки повідомляють, що у 2022 році в Україні зростуть ціни на комунальні послуги. Подорожчання за попередніми експертними прогнозами не стосуватиметься лише електроенергії.

Повідомляється, що у представленому консенсус-прогнозі, розробленому фахівцями, але ще не має підстав для гарантій, газ обійдеться українцям на 13% дорожче, ніж зараз. В даному випадку логіка проста, це пов’язано із світовою тенденцією підвищення цін на блакитне паливо. Підвищення тарифів на газ передбачено профільною комісією, яка надала проекти постанов.

Звідси випливає традиційне підвищення тарифів на опалення. У собівартості, як відомо, газ становить 80%, отже, за опалення доведеться платити близько 6% більше. У цей же час слід пам’ятати, що ціни на тепло в будинках відрізнятимуться залежно від регіону мешкання та вибору постачальників.

Очікується також подорожчання водопостачання. Його вартість збільшиться приблизно на 11%. В даному випадку підвищення тарифів аргументують необхідністю підвищити ставки із зарплат працівників та високими цінами на ремонти.

До кінця опалювального сезону діють фіксовані ціни, тому до травня 2022 року подорожчання комунальних послуг не очікується.

Раніше ми писали, що українців почали штрафувати за борги по комуналці.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ