Умань протестує проти паломників-хасидів

Поділитися:

В Умані стався конфлікт між місцевим населенням та паломниками-хасидами, яким перші завадили відсвяткувати юдейський Новий рік – Рош ха-Шан. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції Черкаської області.

Вказується, що конфлікт між громадянами та паломниками виник в четвер, 27 серпня.

Тоді сумчани не пустили хасидів на території одного з домоволодінь, куди останні хотіли потрапити для того, щоб відзначити своє свято юдейського Нового року.

Самі українці аргументували свою неприязнь тим, що бояться пускати хасидів через загрозу коронавірусу. Тоді на місце інциденту викликали поліцію, яка навела порядок і інкримінувала українцям порушення ч. 2 ст. 161 КК України.

Відзначимо, що у відповідному законі йдеться безпосередньо “про порушення рівноправності громадян на ґрунті релігійної, расової або національної приналежності”.

Нагадаємо, що днями в столичному «Борисполі» правоохоронці взяли під арешт близько 116 громадян Ізраїлю. Інцидент стався в середу, 26 серпня.

Тоді в Україну прибула ціла група хасидів-паломників, які приїхали на поля держави з метою відвідати могилу одного із засновників брацлавського хасидизму – рабина Нахмана, який похований в Умані.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу