“Укрпошта” зайнялася монополізацією ринку міжнародних відправлень

Поділитися:

Керівництво «Укрпошти» намагається монополізувати ринок міжнародних поштових відправлень. А саме – фактично приватизувати ММПО – Місце міжнародного поштового обміну.

Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

10 листопада до Верховної Ради внесли законопроект «Про поштовий зв’язок». Він передбачає, що призначений оператор має виключне право на використання ММПО.

Тобто для «Укрпошти» намагаються створити виключне право на ринку міжнародних поштових послуг і усунути приватних операторів даного сегменту.

Лобіюють новий закон міністр інфраструктури Владислав Криклій та голова «Укрпошти» Ігор Смілянський через своїх друзів у парламенті.

За оцінками експертів, нині «Укрпошта» значно відстає як технічно, так і технологічно від своїх конкурентів. Тому коли вона візьме на себе всі міжнародні посилки – її система та ресурси можуть не впоратись із навантаженням.

До того ж створення монополіі для “Укрпошти” автоматично порушує норми Угоди про Асоціацію з ЄС. І може бути оскаржене у міжнародних судах.

Нагадаємо, “Укрпошта” під час лютування коронавірусу купує на великі суми алкотестери, хоча це держпідприємство за своїми функціями дуже далеке від правоохоронних органів.

Також раніше ми повідомляли, що найбільш завантажені поштові відділення державного підприємства “Укрпошта” з першого листопада приймають клієнтів всі сім днів на тиждень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу