«Укрпошта» розповіла, скільки українців отримують пенсію готівкою

Поділитися:

Керівництво “Укрпошти” розповіло про те, що в Україні не менше 3,6 млн пенсіонерів отримують пенсії готівкою через відділення або листонош.

Відомо, що велика частина пенсіонерів не може отримувати пенсійні виплати на карту, тому що відділення банків є в 5% населених пунктів країни, банкомати – в 30%, до того ж частка магазинів, оснащених терміналами для розрахунку картою, залишає бажати кращого.

«Банківські картки не працюють, коли немає інтернету або POS-терміналу. Уявіть, бабуся отримала пенсію на картку в селі, де живе 2 тис. Чоловік, в якому банків взагалі немає. Найближчий банкомат десь в райцентрі. Щоб зняти гроші, потрібно витратити десь 100 грн на маршрутку, якщо вона взагалі їздить », – пояснили в” Укрпошті “.

Крім того, близько 40% українців взагалі не мають банківського рахунку. Однак, ця проблема вирішувана, слід надати «Укрпошті» право надавати банківські послуги. Відповідний законопроект був прийнятий Верховною Радою в першому читанні 19 травня 2020 року, хоча в Національному банку України активно виступали проти цього.

Нагадаємо, що компанія «Укрпошта» оголосила про те, що змінює тарифи. Також є інформація про пенсії – поки що виплата буде продовжена, але ненадовго. Уже через два місяці це важливе питання може стати ребром, оскільки нові тарифи на цю послугу ще не узгоджені.

Раніше повідомлялося, керівництво «Укрпошти» має намір перестати доставляти пенсії з 1 січня 2021 року, за умови, що уряд не сплатить доставку виплат. Так, директор «Укрпошти» вимагає від Кабінету міністрів України розглянути питання про оплату доставки пенсій для 3,6 млн пенсіонерів країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу