«Укрпошта» не буде доставляти пенсії – що відомо

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики заявили, що планують у майбутньому відмовитися від послуг “Укрпошти” з доставки пенсій.

Як пояснили у відомстві, це пов’язано зі зростанням тарифу з доставки пенсій, чого домоглася “Укрпошта”. Це у підсумку підвищить вартість доставки однієї пенсії з 60-ти до понад 100 гривень.

У Міністерстві нагадали, що з 2004 по 2021 рік середня вартість доставки однієї пенсії збільшилася з 3,12 до 60 гривень. Зокрема, попередній уряд підвищив тарифи у середньому на 45%.

Відомо, що 31 березня Пенсійний фонд має підписати новий договір з «Укрпоштою», а через неї виплати одержують 35% пенсіонерів. У Мінсоцполітики розповіли, що планують частину з них перевести на обслуговування до банківських установ, для решти – на конкурсній основі оберуть нову організацію, яка змогла б доставляти та виплачувати пенсії українським громадянам. Утім, поки відомство проситиме робити це “Укрпошту”.

Нагадаємо, що керівництво “Укрпошти” розповіло про те, що в Україні не менше 3,6 млн пенсіонерів отримують пенсії готівкою через відділення або листонош. Відомо, що велика частина пенсіонерів не може отримувати пенсійні виплати на карту, тому що відділення банків є в 5% населених пунктів країни, банкомати – в 30%.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство соціальної політики ініціює створення єдиної інформаційно-аналітичної системи соціальної сфери, де будуть зібрані всі соціальні групи у єдиному соціальному реєстрі. Очікується, що це допоможе уникнути нарахування неправомірних виплат, значно спростить для громадян отримання соціальної підтримки, а для держави — адміністрування.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу