Україну незабаром чекає нестача питної води

Поділитися:

За даними Держекоінспекції, причиною дефіциту може стати регулярне скидання небезпечних речовин та погане очищення стічних вод.

Ситуація з водними ресурсами в Україні до 2050 року може призвести до дефіциту питної води, повідомляє Державна екологічна інспекція. Причиною є регулярне скидання небезпечних речовин, а також недостатнє очищення стічних вод і засмічення річок сміттям.

Протягом минулого року відомство склало 3777 протоколів про адміністративні правопорушення в сфері водних ресурсів. Через це екології країни було нанесено збитків на 188 мільйонів гривень. Концентрація токсичних сполук в українських річках в 30-40 разів перевищує гранично допустимі норми.

За словами глави Держекоінспекції, згідно з прогнозами Інституту водних проблем і меліорації, вже до 2050 року Україні доведеться імпортувати питну воду.

Крім того, за даними Всесвітнього фонду природи WWF-Україна, стан екосистемних послуг прісноводних ресурсів в Україні перетнув позначку «високий ризик» і прямує до статусу «дуже високий ризик».

До Всесвітнього дня водних ресурсів 22 березня ЮНЕСКО підготувало доповідь. В ній йшлося, що у найближчі 10 років людство може зіткнутися з глобальним дефіцитом води. Згідно незалежними оцінками, до 2030 року дефіцит води у світі становитиме 40%. Цю ситуацію погіршать такі глобальні проблеми, як COVID-19 і зміна клімату.

Раніше ми повідомляли, що влада Німеччини розглядає ідею отримати від США можливість завершити будівництво газопроводу «Північний потік-2» в обмін на великі інвестиції в українську промисловість.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу