Українцям знову спростили оформлення субсидії

Поділитися:

Як повідомляють журналісти, тепер процедура переходу від одного постачальника газу, до іншого стала простіше. Так, раніше після зміни постачальника потрібно було роздрукувати спеціальну заяву для органів соцзахисту, однак не всі служби її приймали.

Крім того, українці зіткнулися з тим, що при зміні постачальника онлайн договір з печатками компанії можна було скачати тільки при оформленні заявки на зміну компанії, а далі, якщо його не завантажити, знайти документ було практично неможливо. Пошук договору, а також його підписання постачальником займали багато часу.

Тепер же з лютого при зміні постачальника на Нафтогаз, а в майбутньому можливо і на інші компанії, не потрібно самому нести договір в соцзахист – всі дані передаються в єдину базу, і дані про зміну газової компанії підтягуються автоматично.

Тому боятися, що при зміні постачальника на Нафтогаз можна залишитися без субсидії, більше не потрібно.

Нагадаємо, що громадяни України втратили багато коштів на оплату комунальних послуг в січні. Тому у Верховній Раді мають намір звернутися до представників Кабінету міністрів для вирішення цього питання.

Раніше повідомлялося, що Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) відкликала ліцензію у одного з українських постачальників газу. Такі санкції відомство ввело вперше через зловживання на ринку, як повідомляє прес-служба комісії.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу