Українцям знову обіцяють підвищення пенсій

Поділитися:

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав включення до порядку денного законопроекту про внесення змін щодо розміру мінімальної пенсії за віком та у зв’язку з втратою годувальника.

Зокрема, якщо у чоловіків є 35 років страхового стажу, а у жінок 30, то пропонується встановити мінімальну пенсію в розмірі двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Водночас з 1 січня 2022 року пропонується встановити мінімальний розмір пенсії за віком в розмірі 70% мінімальної заробітної плати. Йдеться про чоловіків, які мають 35 років страхового стажу та жінок, які мають 30 років стажу.

Також за наявності страхового стажу меншої тривалості, мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється у розмірі, пропорційному до наявного страхового стажу. Проте, сума виплати не повинна становити менше півтори прожиткових мінімумів.

Крім того, у законопроекті пропонується , аби пенсія у зв’язку з втратою годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї призначалася в розмірі 50% пенсії за віком померлого годувальника, але не менше двох прожиткових мінімумів.

На двох та більше непрацездатних членів сім’ї – 100% пенсії. Сума виплати повинна становити не менше двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Дітям-сиротам пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначалася в розмірах, виходячи з розміру пенсії за віком кожного з батьків, але не менше двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Голосування за законопроект викликало дискусію та, в кінцевому результаті, було відхилено.

Зазначається, що депутати проголосували за включення до порядку денного альтернативного проекту. Наразі його відправили на доопрацювання.

Раніше ми повідомляли, що екс-суддям підвищили пенсії.

Крім того, стало відомо про середні пенсії у липні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу