Українцям змінять правила виходу на пенсію

Поділитися:

Стало відомо, що незабаром почнуть діяти нові правила виходу на пенсію. Вони стосуються всіх верств суспільства (пенсіонерів за віком), без винятків.

Вже з січня 2022 року, щоб вийти на пенсію у 60 років, необхідно мати за спиною трудовий стаж 29 років. До вказаної дати – 28 років.

Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» для права на пенсійні виплати у повному розмірі зобов’язує відпрацювати стаж, якого бракує. Тобто при необхідності доведеться продовжити здійснювати офіційну трудову діяльність аж до 65 років, доки не набереться стаж у 29 років.

Однак є й інший вихід – купити рік, що бракує. Для цього українцям, які не бажають працювати після 60 років, пропонується викупити один рік стажу, який коштуватиме йому 44% від мінімальної заробітної плати щомісяця, що відповідає періоду виходу на пенсію.

Слід зазначити, що вже у 2023 році для виходу на пенсію необхідно мати 30 років стажу, а згодом ця норма зросте до 35 років.

До речі, раніше ми писали про те, що українські профспілки пропонують, щоб у накопичувальній системі брали участь виключно люди віком до 35 років.

Також ми повідомляли, які пенсії зараз у середньому одержують пенсіонери. Цифри озвучили у Міністерстві соціальної політики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу