Українцям виписують фейковий штрафи

Поділитися:

В Україні активно орудують шахраї, які надсилають фейкові повідомлення про порушення правил дорожнього руху українцям. У правоохоронних органах попереджають, що громадянам потрібно бути обачнішими й не оплачувати суми штрафу шахраям.

У поліції розповіли, що зараз дуже частина нечесні шахраї заробляють саме таким методом, використовуючи у своїх цілях сучасну диджиталізацію і відправляючи українцям повідомлення про порушення, разом з сумою карткового розрахунку.

“До нас зверталися водії, говорили, що їм прийшов штраф, проте в цей час вони були в іншому місці. Таким чином, ми виявляли автомобілі-двійники“, – говорять в поліції.

Також у відомстві зазначили, що перш ніж платити за що-небудь гроші, попередньо варто зайти на офіційну сторінку на сайті МВС і перевірити наявність штрафу.

Це можна зробити як через сайт bdr.mvs.gov.ua, так і через державний додаток “Дія”.

Тим часом у Верховній Раді зареєстрований проект закону №3744, в якому пропонується скасувати штраф за перевищення швидкісного ліміту на дорогах.

Тобто, автомобілістам хочуть дозволити перевищувати швидкість на 30-60 кілометрів на годину на міжнародних і національних трасах.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ