Українцям розповіли, яку інформацію потрібно вписувати в декларації

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України повідомили про нові правила оформлення і нарахування субсидії для громадян. Так, Міністерство соціальної політики змінило форму заяви на отримання допомоги від держави на оплату комунальних послуг. Зразок нового документа вже можна подивитися на сайті Федерації профспілок України.

Основною зміною в правилах оформлення субсидії стало те, що з 1 травня всім, хто планує претендувати на виплати, доведеться заново подавати весь пакет документів. Автоматичного продовження або нарахування субсидії вже не буде.

Крім того, в декларацію, яку заповнюють всі майбутні субсидіанти, додали ряд обов’язкових пунктів. Так, в декларації обов’язково потрібно вказати:

  • чи є депозит в банку в розмірі понад 25 прожиткових мінімумів (ПМ – 2270 грн);
  • була процедура покупки валюти або банківських металів на суму понад 50 тисяч грн;
  • чи є автомобіль, вік якого не перевищує 15 років;
  • чи були покупки на суму понад 50 тисяч грн.

Пункт про наявність боргів по аліментах залишився незмінним.

В уряді зазначають, що за допомогою нововведень, субсидію зможуть отримувати тільки ті, хто дійсно її потребує. За допомогою нових декларацій Мінсоцполітики планує “відсіяти” хоча б невеликий відсоток людей, які не сильно потребують державної допомоги і здатні самостійно оплачувати рахунки за комуналку.

Нагадаємо, що згідно з даними Державної служби статистики, нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії в лютому 2021 року склали 27,3 млрд грн, на 39,3% більше, ніж в лютому минулого року (19,6 млрд грн).

Раніше повідомлялося, що посилити адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню вирішили в українському уряді. Так, 14 квітня відповідну постанову було прийнято Кабінетом міністрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу