Українцям розповіли, як внести техпаспорт в «Дію»

Поділитися:

Українцям розповіли, як внести техпаспорт в «Дію» і мати можливість надавати відповідний документ в електронній формі. Про це повідомляє віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України для українських ЗМІ.

За його словами, на цей час такі дані повинні автоматично відображатися в профілі того чи іншого водія, проте українці скаржаться на те, що програма не підтягує документи, які були отримані раніше 2013-2014 років.

Він заявив, що така проблема виникла через безліч помилок, які були допущені при створенні відповідного електронного реєстру автомобілів в цей період.

«Якщо немає даних в «Дії» – це означає, що в реєстрі немає вашого авто. Тобто ви їздите на автомобілі, але держава його не бачить. Якщо щось трапиться з автомобілем, ви ніяк не доведете, що він у вас був», – пояснив проблему чиновник.

В такому випадку водієві потрібно пройти додаткову верифікацію, яка доступна на сайті МВС.

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації обіцяє мільйон гривень за злом копії електронного додатка «Дія».

На форумі «Україна 30. Цифровізація» глава відомства Михайло Федоров розповів, що в червні поточного року в Україні стартує так званий «багбаунті» – пошук уразливих місць в цифровому додатку.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ