Українцям розповіли, як скористатися податковою амністією

Поділитися:

Відповідно до прийнятого законопроекту вже з 1 вересня 2021 року в Україні розпочнеться етап добровільного декларування активів, тобто податкова амністія.

Згідно з інформацією, вона буде тривати до 1 вересня 2022 року. У цей період громадяни України зможуть задекларувати майно та гроші, з яких своєчасно не сплатили, або ж не повністю сплатили податки.

Держава пропонує українцям сплатити одноразовий податок із їхніх доходів, аби надалі не було необхідності пояснювати, звідки та як воно їм дісталось.

Зазначається, що декларуванню будуть підлягати грошові активи в українських та закордонних банках, які громадяни придбали не сплачуючи податків.

Крім того, це стосуватиметься рухомого та нерухомого майна, а також інших активів, за які своєчасно не були сплачені податки.

Згідно з інформацією, державі необхідно буде віддати 5% від того, що зберігається в українських банках та 9% у закордонних.

Що стосується державних облігацій України, які були придбані з 1 вересня 2021 по 31 серпня 2022, то українці повинні будуть віддати 2,5% від їх вартості.

Попри це є активи, які не потребують декларації.

Це стосується вкладів, вартість яких менша за 400 000 гривень.

Крім того, квартири, площа яких менша за 120 квадратних метрів, житлові будинки площею до 240 квадратних метрів чи житлова нерухомість, площа якої менша за 60 квадратних метрів не вимагають декларування.

Така ж ситуація із земельними ділянками, що не виходить за межі норми безкоштовної приватизації.

Якщо громадянин України володіє одним автомобілем, який є у реєстрі транспортних засобів – декларувати його також не потрібно.

Згідно з інформацією, податкова амністія не поширюється на колишніх чи нинішніх чиновників.

Раніше повідомлялось, що українців чекають нові податки під час продажу  та купівлі квартири.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу