Українцям розповіли, як підрахувати майбутню пенсію

Поділитися:

У Пенсійному фонді України повідомили, що страховий стаж і заробітна плата обчислюється на основі даних, що містяться в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

«Ми розробили зручний і зрозумілий електронний сервіс, який дозволяє розрахувати розмір майбутньої пенсії», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що є можливість самостійно внести інформацію про страховий стаж, набутий до 1 січня 2004 року (періоди трудової діяльності та інші періоди, які враховуються при призначенні пенсії).

Крім того, сервіс за результатами обчислення стажу визначає право на призначення пенсії та дату, до якої виникне таке право.

Слід зазначити, що розмір пенсії визначається в поточних цінах виходячи з припущення, що розмір заробітної плати буде таким, як при розрахунку «Пенсійним калькулятором».

Нагадаємо, що для деяких категорій українських громадян існує можливість вийти на пенсію раніше, ніж вони досягти 60-річного віку. Такі дані оприлюднили в Пенсійному фонді України.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соцполітики повідомляють, що в рамках індексації в середньому восьми мільйонам українських пенсіонерів підвищать пенсію на 308 гривень. Мінімальна доплата становитиме 100 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу