Українцям розповіли, як отримати компенсацію за електроопалення

Поділитися:

Уряд України має намір виплатити компенсації у вигляді субсидій громадянам, у яких в будинках встановлено електроопалення. Йдеться про споживачів, для яких діяв знижений тариф на електроенергію до 1 січня 2021 року.

Відомо, що через встановлення фіксованої ціни на електроенергію (1,68 грн / кВт * год) і скасування знижених тарифів (0,9 грн / кВт * год) у цих громадян виникли додаткові витрати, які будуть покриватися двома способами.

Так, якщо субсидія вже є, то компенсація буде надаватися в її складі. При цьому розрахунки і виплати субсидії здійснює управління праці та соціального захисту населення. Однак, якщо допомоги на оплату послуг ЖКГ немає, то компенсація буде зарахована на особовий рахунок споживача у електропостачальника.

Слід зазначити, що сума до оплати в паперовій платіжці буде зменшена на розмір компенсації вже в лютому. При цьому ніяких довідок і заяв для цього писати не треба. Все станеться автоматично, головне, вчасно подавати показання лічильника (в перших числах місяця).

Нагадаємо, що 27 січня відбулося засідання уряду, де Кабінет міністрів України підтримав рішення про компенсацію громадянам, у яких встановлено електроопалення. Відомо, що Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що загальна сума компенсацій складе 1,4 мільярда гривень.

Раніше повідомлялося, що громадяни України втратили багато коштів на оплату комунальних послуг в січні. Тому у Верховній Раді мають намір звернутися до представників Кабінету міністрів для розв’язання цього питання. Народні депутати впевнені, що потрібно якомога швидше розробити норми, які допоможуть змінити ситуацію в максимально стислі терміни.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ