Українцям розповіли, як оформити субсидію онлайн

Поділитися:

Оформити житлову субсидію тепер можна не виходячи з дому. Особливо актуальним такий спосіб став під час карантину.

Так, перший варіант оформлення субсидій, зазначений в сервісі “Електронні послуги”, – реєстрація або увійти за допомогою електронної пошти. Однак, в цьому випадку, необхідно подати документи в паперовій формі. Після заповнення форми на сайті, приходить ПДФ-версія цього видання, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і занести в орган соціального захисту.

У випадках оформлення за допомогою “реєстрації або входу з ідентифікацією електронним цифровим підписом” або “реєстрації або входу з ідентифікацією BankID”, уявлення і підписання документів відбувається виключно в електронному вигляді без необхідності особистого відвідування управління соціального захисту.

Так, після входу в систему необхідно заповнити електронні форми:

  • заяву про призначення виплат і надання в грошовій формі,
  • декларація про доходи та витрати потенційних субсидіантів.

Після підтвердження внесених даних на вказану адресу електронної пошти прийде повідомлення про підтвердження реєстрації заяви.

При цьому, якщо при оформленні заяви не була використана електронний цифровий підпис, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення, щоб підписати документи особисто.

Нагадаємо, що багато наших громадян не оформляють субсидії, тому що знаходяться в полоні хибних думок з їх приводу. І тоді накопичуються заборгованості по платежах за комунальні послуги.

Раніше повідомлялося, що в українському уряді продовжать піклуватися про соціально незахищених громадян країни. Зокрема, на субсидії для таких сімей вже закладені кошти в бюджеті на 2021 рік. Кабмін запланував на субсидії 36,6 млрд гривень – це більше, ніж в результаті залишилося на 2020 рік після двох скорочень.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ