Українцям розповіли, як оформити пенсію під час карантину

Поділитися:

На сайті Мінсоцполітики роз’яснили, як оформити пенсію онлайн в Україні під час карантину. У відомстві опублікували інструкцію про те, як подати звернення і відстежувати стан його обробки.

Відомо, що в умовах карантину послуги з пенсійного забезпечення можна отримати віддалено через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України (ПФУ). Крім того, можна скористатися мобільним додатком “Пенсійний фонд”.

Для подачі звернення за призначенням пенсії в режимі онлайн буде потрібно:

  • зайти на сайт ПФУ і авторизуватися на ньому за допомогою електронного підпису або через систему електронної ідентифікації GOVID, яка дозволяє увійти в особистий кабінет за допомогою банківської карти (BankID) або оператора мобільного зв’язку (MobileID)
  • після авторизації в “Особистому кабінеті”, потрібно вибрати розділ “Заява на призначення пенсії”, заповнити анкету і прикріпити до заяви сканкопії необхідних для призначення пенсії документів (їх перелік зазначено в на сайті ПФУ);
  • на наступному етапі потрібно вказати вид бажаного формату пенсійного посвідчення – паперового звичайного зразка або пластикової картки з чіпом, а також вибрати спосіб інформування по етапах обробки заяви;
  • заяву потрібно підписати електронним підписом і відправити в ПФУ;
  • після відправки заяви протягом 10 днів прийде СМС про рішення про призначення пенсії;
  • стан і результати обробки заяви відображаються в “Особистому кабінеті”.

У Мінсоцполітики зазначили, що після отримання повідомлення про призначення пенсії для підтвердження (перевірки) наданих документів і отримання пенсійного посвідчення потрібно прийти в сервісний центр.

Нагадаємо, що в Пенсійному фонді України розповіли, хто з українців отримує найвищі пенсійні виплати. Про це свідчать дані фонду, представлені на його офіційному сайті.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики повідомляють, що українські підприємці можуть розраховувати тільки на мінімальну пенсію (зараз це 1 тис. 769 грн), оскільки більшість ФОП платять внески з мінімальної заробітної плати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу