Українцям розповіли як можна повернути акційний товар

Поділитися:

У Міністерстві юстиції України розповіли про те, як можна повернути товар, куплений зі знижкою або за акції, хоча багато продавців говорять, що покупки поверненню не підлягають.

Так, якщо ви купили акційний товар, а потім виявилося, що він має суттєві недоліки, про які вас не попередили в магазині, ви можете на підставі ст. 8 Закону України «Про захист прав споживачів» звернутися з вимогою повернути кошти за товар неналежної якості або обміняти на аналогічний товар належної якості. Тому, перед покупкою слід поцікавитися у продавця про наявність у товару дефектів.

Якщо ж вас спочатку попередили про наявність недоліків у товару, але ви погодилися його купити, то повернути за нього гроші або обміняти вже не вийде.

При цьому, слід знати кілька важливих правил:

  1. Покупець має право на обмін товару протягом 14 днів, не рахуючи дня покупки.
  2. Обмін можливий, якщо товаром не користувалися.
  3. Повинен бути збережений чек, виданий магазином.

Нагадаємо, що в прес-службі Міністерства юстиції заявили, що відомство має намір ввести рейтингову систему в’язниць.

«Чинний підхід до управління установами виконання покарань не є системним, а переважно орієнтований на реагування, коли” щось трапляється «в окремих установах. Це призводить до прийняття »епізодичних« управлінських рішень, замість регулярних системних, які засновані на чітких показниках », – пояснили в Мін’юсті.

Раніше повідомлялося, що Китай стане найбільшим світовим ринком з товарів класу «люкс» вже через 5 років. Такий прогноз оприлюднила консалтингова компанія Бейн-енд-Компані. При цьому майже половина витрат на предмети розкоші буде припадати саме на внутрішню цільову аудиторію – тобто громадян Піднебесної.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу