Українцям розповіли, як будуть карати осіб, які працюють неофіційно

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики повідомляють, що наслідком ситуації з неофіційним працевлаштуванням в Україні стане те, що через нестачу необхідного страхового стажу – приблизно пів мільйона українців виходитимуть на пенсію на один-п’ять років пізніше за своїх однолітків.

Як розповіла очільниця відомства Марина Лазебна на форумі «Україна 30», неформальна зайнятість є насправді пасткою, адже таким працівникам може не вистачити стажу, вимоги до якого затверджені у 2017 році.

Міністр зазначила, що наразі в країні приблизно 3,3 млн осіб працюють неофіційно, 6,3 млн – не входять до складу робочої сили (зокрема, студенти і пенсіонери), 2,3 млн – займаються домашніми обов’язками (2 млн – жінки), не беручи участі у ринку праці.

Глава Мінсоцполітики Лазебна наголосила, що ситуація з офіційною зайнятістю вимагає змін, адже в інакшому разі, за підрахунками Світового банку – близько 20% пенсіонерів, яким за 65 – у майбутньому не матимуть права на страхову пенсію.Для таких осіб буде необхідна окрема державна соціальна допомога.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики розповіли про необхідний стаж для виходу на пенсію 2028 року.

Також ми писали, що очільниця Міністерства соціальної політики Марина Лазебна розповіла, що українці повинні самостійно контролювати свій стаж. За її словами, потрібно на порталі Пенсійного фонду створити власний кабінет.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу