Українцям приходять величезні комунальні платіжки за січень

Поділитися:

У січні громадянам України почали приходити оновлені платіжки за комунальні послуги. При цьому сума оплати в рази перевищує ті, що отримували в минулому місяці.

Причинами такого зростання цін на послуги ЖКГ стали похолодання, подорожчання газу і перерахунок тарифів на тепло. Крім того, сума зросте через перерахунок абонентської плати, вартості газу і опалення.

Так, в Житомирі за двокімнатну квартиру в 50 квадратів в січні доведеться заплатити 5,4 тис. грн. Хоча ще минулого місяця комунальні послуги обходилися в 2,5 тис. грн.

Відомо, що середня платіжка за комуналку в столичній однокімнатній квартирі площею 37 квадратів обійдеться в 3,2 тис. грн.

У Чернігові ж за таку “однушку” доведеться заплатити 2,4 тис. грн.

Нагадаємо, що згідно із заявою експертів, оплата за комунальні послуги в Україні в 2021 році подорожчає в середньому на 30%. Зокрема зростуть тарифи на опалення, гаряче і холодне водопостачання, а також електрику.

Раніше повідомлялося, що з 1 лютого 2021 року цілком можливе знизити вартість газу для населення на 44 відсотки. Про таку пропозицію українського уряду написав у соцмережі виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко. Глава відомства уточнив, що мова йде про зниження тарифів на паливо для малозабезпечених українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу