Українцям повернуть переплачені за електрику гроші

Поділитися:

Два дні тому Нацкомісія з регулювання в енергетиці та компослуги (НКРЕКП) на своєму засіданні зобов’язала операторів системи розподілу електричної енергії (ОСР) повернути громадянам України грошові кошти, які вони заплатили за спожиту електрику понад покладений.

Про це сьогодні, 24 жовтня, інформує прес-служба НКРЕКП.

Як видно з протоколу засідання комісії, на ньому члени НКРЕКП критикували ОСР з багатьох питань. Зокрема зазначено, що в Комісію приходить багато скарг від побутових споживачів, яким оператори системи розподілу обмежують технічними засобами договірну потужність електроспоживання їх електричних приладів.

А з приводу переплати людьми за електрику з вини ОСР в протоколі засідання Комісії зафіксовано:

«Операторам системи розподілу забезпечити до 1 червня 2021 року здійснення заходів щодо повернення споживачам коштів за даними особових рахунків відкритих у постачальників за регульованим тарифом, на яких станом на 1 січня 2019 року утворилася переплата за електроенергію».

Тобто гроші за переплату нам повинні повернути до першого червня 2021 року.

Нагадаємо, в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) закликали українських споживачів звертатися зі скаргою в разі неправильного нарахування тарифу за газ в платіжці.

Також раніше ми написали про те, що помінявши постачальника газу, багато споживачів стали отримувати платіжки з появою з нізвідки боргами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу