Українцям пообіцяли дозволити достроково знімати пенсійні накопичення

Поділитися:

Українці матимуть право знімати накопичені кошти на особистих рахунках у недержавних пенсійних фондах до виходу на пенсію, повідомляють у Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Там наголошують, що на відміну від державних пенсій першого рівня, рахунки у недержавних пенсійних фондах – власність громадян. Відтак, ними можна буде розпоряджатися й до виходу на пенсію, проте за умови особливого випадку – проблем зі здоров’ям чи з інших форсмажорних причин.

Окрім того, в рамках пенсійної системи другого рівня доходи українців в накопичувальних пенсійних фондах не обкладатимуть податками.

У пресслужбі додають, що за допомогою таких податкових стимулів держава намагається завчасно потурбуватися про старість майбутніх пенсіонерів.

Нагадаємо, очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль очікує впровадження в Україні накопичувальної пенсії вже 2021 року. Він вважає, що така пенсійна система дозволить українцям у майбутньому отримувати гідні пенсії.

Також ми писали, що з 1 березня в Україні розпочнеться індексація пенсійних виплат. У середному – на близько 11%. Про це повідомляється на офіційному сайті уряду.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ