Українцям хочуть урізати пенсії

Поділитися:

Провідні економісти України заявляють, що якщо економічний застій в Україні триватиме, в найближчі роки громадяни країни втратять п’ятої частини своїх пенсій. Відбудеться це через істотне знищення купівельної спроможності.

Відомо, що реальна пенсія в Україні регулярно знижується. Тим часом за 10 років вона і зовсім може впасти на 20%, якщо ситуація в українській економіці відчутно не зміниться в кращу сторону.

Експерти впевнені, що вплинути на це може демографія: зайнятим українцям буде ставати все важче утримувати пенсіонерів.

Крім того, фахівці радять звернути увагу на останню заяву прем’єра Шмигаль. Так, напередодні глава уряду заявив, що грошей на пенсії в бюджеті немає, тому врятувати ситуацію може тільки пенсійна реформа, а саме: введення накопичувальної системи. Слід зазначити, що дана ідея дійсно може знизити навантаження на державний бюджет.

Нагадаємо, що позбутися пенсійних виплат можуть громадяни України, які змінили місце проживання. Про це заявили в прес-службі ГУ Пенсійного фонду України в Донецькій області.

«Якщо за результатами перевірки, проведеної підрозділами Державної міграційної служби, буде прийнято рішення про те, що фактичне місце проживання не відповідає офіційним, виплата пенсії буде припинено з наступного місяця», – сказано в повідомленні відомства.

Раніше повідомлялося, що через десять років пенсіонери України ризикують втратити 20% купівельних можливостей в разі, якщо економіка країни залишиться на колишньому рівні розвитку. Про це заявляють координатори Експертної платформи НБУ.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ