Українцям готують зміни в процедурі отримання спадщини

Поділитися:

Уряд готовий подарувати людям похилого віку краще життя, але в обмін на квартиру. Міністерство соціальної політики пропонує укласти контракт літнім людям, яких покинули родичі.

Відомо, що у відомстві розробили законопроект, згідно з яким, не піклуючись про старого родича, отримати його житлоплощу в спадок вже не вийде. Для початку доведеться компенсувати державі всі витрати на утримання старого.

Компенсація витрат державі чекає недбайливих спадкоємців, в разі, якщо літні люди живуть вдома, а соціальні працівники час від часу до них приходять. Тільки після всіх виплат дозволять оформити спадщину.

Якщо ж нікого з родичів для допомоги немає, то Мінсоцполітики пропонує свої послуги, але після смерті того, з ким уряд підписав договір, квартира або будинок стануть державною власністю.

Юристи бачать в цьому законопроекті багато підводних каменів, оскільки текст документа не враховує всіх можливих ситуацій, прописані не досконально. Можливо, ідея ця і хороша, але прописати все треба дуже чітко, і контроль за такими договорами має бути дуже прискіпливий.

Соцпрацівники ж наполягають, що в разі прийняття подібного закону, за старими почнеться “полювання”. Люди, які потребують догляду, часто не розуміють, а то і взагалі фізично не бачать, що підписують.

Нагадаємо, що українські аграрії хочуть змінити чинний Земельний кодекс України. Відповідний законопроект Всеукраїнський конгрес фермерів уже подав на розгляд аграрного комітету Верховної Ради України.

Як говориться в прес-релізі відомства, таким чином українські аграрії хочуть закріпити право на спадщину тієї чи іншої земельної ділянки постійного користування.

Раніше повідомлялося, що на сайті «Дія» опублікований список тих категорій ФОП, які можуть отримати допомогу. У ньому – 49 КВЕДів (класифікаторів видів економічної діяльності). Багато сфери бізнесу в нього не потрапили.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу