Українцям будуть перераховувати тарифи щомісяця

Поділитися:

У Міністерстві розвитку громад і територій України розповіли про те, що найбільш актуальними питаннями для українців в умовах опалювального сезону залишається щомісячне зростання вартості природного газу для підприємств теплопостачання і тарифна політика в сфері теплопостачання.

«Для вирішення цих питань Мінрегіон пропонує розглянути варіант введення автоматичне коригування тарифів на теплову енергію та комунальні послуги у зв’язку зі зміною вартості складових, які змінюються з причин, не залежних від підприємств теплопостачання. Зокрема, у зв’язку з функціонуванням ринку природного газу та електроенергії », – відзначають фахівці.

Слід зазначити, що якщо рішення про автоматичне коригування не буде вжито Верховною Радою України, міністерство пропонує закріпити на законодавчому рівні можливості здійснення щомісячного перерахунку вартості теплової енергії та комунальних послуг з урахуванням зміни вартості енергоносіїв.

Нагадаємо, що після підвищення тарифів на передачу електроенергії, яке нещодавно затвердила НКРЕКП, стали дорожчати комунальні послуги для населення. Так, першими про невідповідність тарифів вже заявили водоканали – тариф на подачу води і водовідведення не окуповує витрати підприємств.

Раніше повідомлялося, що в Мінрегіоні пройшло онлайн-нараду, в ході якого були обговорені важливі питання. Вони стосувалися механізму зниження тарифів, а саме використання питомих норм ПЕР (паливно-енергетичних ресурсів).

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ