Українцям без стажу не нараховуватимуть пенсії

Поділитися:

Починаючи з 2021 року в Україні потрібно буде мати як мінімум 28 років стажу для того, щоб вийти на заслужений відпочинок вчасно. Всім іншим доведеться працювати до 63-х (якщо є від 18 до 28 років стажу), або до 65-ти (якщо є від 15 до 18 років стажу).

Але якщо раніше і без офіційної пенсії можна було отримати виплату, з 1 січня 2021-го її скасують. Відомо, що до кінця 2020-го всім, хто не мав достатньо стажу, держава платила матеріальну допомогу до моменту, поки вони не досягнуть потрібного віку.

Однак, такі правила діють тільки 31 грудня 2021 року.

Слід зазначити, що ще кілька місяців тому радник міністра соцполітики озвучив новина про те, що в Україні перестануть призначати соціальну пенсію. Пізніше інформація була спростована, так як виплата, яку зараз призначають тим, хто не має потрібного стажу, не називається соціальною пенсією. Але по факту її є: її платять тим, хто досяг непрацездатного віку, але не заробив на повноцінну виплату.

Нагадаємо, що весь наступний рік українські пенсіонери з повним стажем роботи і віком за 65 років отримуватимуть пенсію на двісті гривень менше, ніж раніше обіцяв уряд.

Раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд України розробив і впровадив новий мобільний додаток, яке отримало назву «Пенсія в смартфоні». Тепер всі дані майбутній пенсіонер зможе подавати онлайн. Ця розробка виконана в рамках запровадження автоматичного нарахування пенсії в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу