Українців змусять подавати декларації про доходи

Поділитися:

В українському уряді мають намір згодом зобов’язати всіх українців подавати щорічні декларації про доходи, а за обман в них буде передбачена відповідальність.

«За доведений обман в деклараціях, коли немає сумнівів, що це не помилка, потрібно карати. Для того, щоб заповнити першу декларацію, я витратив місяці три, щоб не допустити жодної помилки. Більш того, я звернувся до юристів, попри те, що у мене все доходи білі, по всьому сплачені податки. Я платив юристам, щоб вони мені допомагали, вони знають, як це працює, як це потрібно робити. Зараз ми тренуємося на депутатах, потім все це чекає вас », – заявив позафракційний народний депутат Муса Магомедов.

При цьому народний обранець звернув увагу на те, що заповнення декларації – складний і відповідальний процес. Тому парламент повинен на законодавчому рівні визначити різницю між навмисним обманом і помилкою при заповненні документа.

«Треба розуміти, що всі українці будуть заповнювати декларації, це питання часу. Ми йдемо в цьому напрямку, і потім кожен з вас зіткнеться з цим законодавством. Тому дуже важливо ретельно прописати – що таке обман, а що таке помилка », – резюмував Магомедов.

Нагадаємо, що в Головному управлінні ДПС в Києві знову нагадали громадянам про необхідність вчасно надати декларацію з перший квартал поточного року. Йдеться про граничний термін – після 11 травня буде пізно.

Раніше повідомлялося, що Голосіївський районний суд Києва не знайшов правопорушення в діях екс-голови Конституційного Суду Олександра Тупицького. У зв’язку з цим провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності закрили.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу