Українців за місяць чекає перерахунок пенсій

Поділитися:

На 11% більше мають намір підвищити пенсії для громадян України. Так, з 1 березня повинна пройти індексація пенсійного забезпечення. Відомо, що розмір надбавки буде залежати від стажу і зарплати.

Так, під час осучаснення на 11% підвищать розрахунковий розмір середньої зарплати за три роки, на підставі якої вважається пенсія. Однак при цьому підвищувати будуть тільки розрахунковий розмір. Тобто без урахування надбавок за стаж, доплат для окремих категорій і т.д.

Слід зазначити, що нововведення не торкнеться:

  • тих, хто за формулою заробив на пенсію, розмір якої менш як 11% від мінімальної;
  • ті, хто зараз отримує максимальну пенсію.

Крім того, в квітні відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів. А в липні підвищать виплати пенсіонерам, яким 75 років, які мають стаж 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків) – на 400 грн. Це підвищення стосуватиметься 1 млн пенсіонерів.

Також в липні підвищать прожитковий мінімум. В Україні перерахують всі надбавки до пенсій, все понаднормові надбавки за стаж.

У грудні 2021 року ще одне підвищення прожиткового мінімуму, що теж призведе до збільшення пенсій.

Нагадаємо, що початок індексації пенсій планується урядом України з 1 березня. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Раніше повідомлялося, що в українському уряді анонсували зміни по частині розрахунку нового прожиткового мінімуму для українців. Про це повідомляє прем’єр-міністр України на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу