Українців попередили про нову схему шахрайства

Поділитися:

В Україні з’явилася нова схема шахрайства за допомогою QR-коду. Шахраї спочатку обкрадають українців, а після блокують їх мобільні телефони, які «прив’язані» до банківських карт.

Алгоритм шахрайства проста: зашифрований в коді перехід на інший сайт призводить на ресурс, на якому тут же пропонують скачати ту чи іншу програму. Вона виявляється шкідливою — краде паролі, логіни, інші конфіденційні дані.

Як не дивно, така система працює в багатьох закладах громадського харчування, де QR-код є поширеним методом ознайомлення з меню. Тим часом експерти закликають до обережності, а це значить, що зчитувати коди телефоном можна тільки в тих місцях, яким користувач довіряє.

Раніше повідомлялося про різні способи шахрайства з кредитними картами. Також важливо пам’ятати про те, що співробітники українських банків не мають права і повноважень запитувати будь-які персональні дані карти, включаючи та ПІН-коди до платіжних карт, а також динамічні коди підтверджень платежів і будь-яку іншу інформацію щодо рахунків.

Також ми писали про те, що випадки шахрайства з банківськими картами відзначаються все частіше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу