Українців чекають нові правила індексації пенсій

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що в Україні у 2022 році планують запровадити універсальні правила регулярної індексації пенсій. У відомстві додали, що підвищення отримають всі пенсіонери, а не окремі їх категорії.

«‎Ми побачили повне розуміння і підтримку запропонованих урядом законопроектів в сфері реформування прожиткового мінімуму, встановлення точної дати і однакових правил індексації для всіх пенсійних виплат, планів по впровадженню адресних допомог літнім людям, які не мають необхідного стажу для пенсії»‎, — зазначила міністр соціальної політики.

Згідно з інформацією, 3,1 мільйон пенсіонерів, не отримали підвищення до пенсій. Йдеться про тих, кому пенсія призначена за спецзаконами, тобто про депутатів, держслужбовців, військових та вчених. Сюди ж відносять дві категорії трудових пенсіонерів: ті, кому пенсія була призначена в 2019-2021 роках, і працюючі пенсіонери. Але останнім перерахували пенсії з 1 квітня 2021 року. Також це стосується тих, кому пенсія була збільшена з 1 січня 2021 року до 40% мінімальної зарплати, і тих, хто отримує максимальну пенсію.

Крім того, у міністр додала, що у відомстві планують посилити мінімальні рівні соціального захисту в літньому віці, провести п’ять підвищень пенсій у 2022 році, ввести доплати за вік пенсіонерам старше 70 років. Також хочуть диференціювати соціальні гарантії пенсіонерам з урахуванням тривалості страхового стажу.

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні підвищили мінімальну пенсію військовим пенсіонерам. Зокрема, підвищення виплат торкнеться 400 тис. Осіб та складе, з урахуванням всіх доплат та надбавок, 3 854 грн.

Також зазначалось, що з липня збільшилася пенсія по втраті годувальника.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу