Українців чекають нові податки при купівлі житла

Поділитися:

У Верховній Раді зареєстрували новий законопроект з поправками до Податкового кодексу. Відомо, що таким чином уряд пропонує обкласти податком на додану вартість операції з продажу новозбудованих квартир або будинків.

Так, документ вводить, серед іншого, оподаткування ПДВ першої поставки житла.

Слід зазначити, що перша поставка житла означає першу передачу готового нового житла у власність покупця або постачання послуг (включаючи вартість придбаних коштом виконавця матеріалів) із спорудження такого житла коштом замовника.

Крім того, нардепи пропонують збільшити податок на доходи фізичних осіб від продажу третього і наступних об’єктів нерухомого майна з 5% до 18%.

Нагадаємо, що борги українців за комунальні послуги ростуть з кожним місяцем. Поки за несвоєчасну сплату комуналки громадян не карають. Однак, все ж покарання для злісних неплатників існує і воно буває декількох видів. Українців навіть можуть позбавити квартири.

Раніше повідомлялося, що Кабмін вніс до парламенту законопроект про збільшення ставок податків, акцизів та інших платежів. Документ стосується як підприємств, так і громадян України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу