Українців будуть позбавляти субсидій за депозити і покупку валюти

Поділитися:

Кабінет Міністрів України прийняв поки що проект постанови, яким обіцяють посилити адресність надання послуг населенню та забезпечити ефективність і раціональне використання бюджетних коштів. Тепер на субсидії будуть економити і давати їх тільки тим, кому без них зовсім нікуди.

Як повідомляє Міністерство фінансів, найближчим часом будуть переглянуті такі параметри надання субсидій населенню:

  • врахування майнового стану – тепер стануть враховувати доходи, отримані від депозитів, розмір дивідендів від цінних паперів тощо;
  • скасують повноваження комісій, які раніше створювалися органами місцевої влади для прийняття рішень про призначення соцдопомоги в тих випадках, коли були умови, при яких субсидія могла не надаватися за стандартними правилами;
  • посилять вимоги при призначенні субсидій для тих, хто зробив одноразові покупки з високою вартістю, має банківські депозити, здійснює операції з іноземною валютою, банківськими металами або виїжджав за межі України.

Крім того, уряд планує зобов’язати всіх претендентів на держдопомогу знову зібрати весь пакет документів і пройти процедуру їх подачі в органи соцзахисту.

З травня 2021 року, швидше за все, призначати житлову субсидію будуть тільки після нових заявок, з обов’язковим включенням декларації про доходи та витрати.

Таким чином, в період з травня по вересень цього року всі документи, необхідні для призначення субсидії, будуть прийматися від громадян структурними підрозділами, що відповідають за питання соцзахисту населення в районних державних адміністраціях, за винятком деяких способів їх подачі, зумовленими особливостями оформлення.

Нагадаємо, що в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України розповіли подробиці щодо подальшого надання субсидій українцям. Про це повідомляє виконуючий обов’язки міністра енергетики в ефірі одного з українських телеканалів.

Раніше повідомлялося, що громадяни України втратили багато коштів на оплату комунальних послуг в січні. Тому у Верховній Раді мають намір звернутися до представників Кабінету міністрів для вирішення цього питання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу