Українці зможуть заробляти на порушеннях ПДР

Поділитися:

У прес-службі Міністерства внутрішніх справ повідомили, що відомство має намір ініціювати законопроект про надання водіям можливості фіксувати порушення правил дорожнього руху (ПДР) на свої смартфони з можливістю отримання 10% від суми стягнутого згодом штрафу.

«Ми розробляємо революційний законопроект, разом з депутатами і правоохоронним комітетом. Якщо президент, депутати його підтримають, то мільйони водіїв отримають можливість фіксувати порушення правил дорожнього руху. Законопроект дозволить вважати відеодоказами зйомку на смартфони, встановлені водіями (автомобілів, а також автобусів і маршруток) », – повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Так, згідно з новою ініціативою МВС якщо перед машиною такого водія буде їхати порушник, то такий водій зможе один раз клацнути телефоном і програма сформує 30-секундний ролик.

Нагадаємо, що незабаром українські водії перестануть отримувати так звані «листи щастя», які зазвичай приходять на пошту через порушення правил дорожнього руху. Такі зміни хочуть ввести на рівні законодавства.

Раніше повідомлялося, що починаючи з 1 травня водії, які їздять по дорогах України, можуть не включати поза населеними пунктами ближнє світло фар. Повернутися до цього потрібно буде вже 1 жовтня. Правила дорожнього руху в Україні містять в собі всю необхідну інформацію з цього питання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу