Українці зможуть викликати «швидку» по іншим алгоритмам

Поділитися:

З наступного року бригади швидкої допомоги будуть прибувати до пацієнтів за оновленим алгоритмом. Зокрема виклики громадян будуть поділені на категорії і завдяки цьому медики зможуть приїжджати навіть з інших областей.

У Міністерстві охорони здоров’я України розповіли, що категорії викликів розподілятися наступним чином: критичні, екстрені, невідкладні і непрофільні. Якщо виклик критичний, то швидка допомога прибуде миттєво.

Також з 2021 року буде введено поняття екстериторіальності на кордонах областей, тобто медики, які знаходяться найближче до хворого і будуть до нього приїжджати, навіть якщо швидка знаходиться в іншому регіоні.

Крім того, буде більш ретельний відбір маршруту, по якому бригада відвезе хворого в лікарню.

На даний момент в норми часу укладаються 31 відсоток виїздів. У наступному році показник складе 60 відсотків, а у 2022 – 75 відсотків.

Нещодавно ми повідомляли про те, що медики та фахівці з усього світу б’ють на сполох щодо ослаблення карантину і пророкують, що друга хвиля пандемії не тільки неминучий вердикт для всесвітнього співтовариства, але і буде проходити в набагато більших масштабах, ніж раніше.

Також ми писали, що у Волинській області медики підхопили «COVID-19» після проведення розтину пацієнта хворого на коронавірус. Смертельний штам підхопили лікар і медсестра, які до цього проводили розтин хворого на коронавірус лікаря-гінеколога.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ