Українці зможуть отримувати пенсію достроково

Поділитися:

Пенсія, яку громадянин України накопичив на власному рахунку, може бути виплачена достроково і за один раз. Проте, це передбачено лише в особливих випадках. Що стосується солідарної пенсійної системи, яка зараз діє в Україні, то вона працює зовсім за іншим принципом.

Зокрема, солідарна пенсія передбачає внески молодих українців до Пенсійного фонду, які таким чином утримують старих громадян. Згодом вони отримуватимуть пенсію з внесків, які будуть відраховувати зі своєї зарплати їхні діти.

Попри солідарну пенсію впродовж двох-трьох років хочуть впровадити накопичувальну систему. У неї також будуть відраховуватися внески в обов’язковому порядку. Проте, гроші з накопичувального рахунку будуть належати тільки конкретній людині, і тільки вона матиме право їх отримати. Зокрема, це буде друга пенсія, яку будуть виплачувати громадянам поряд з солідарною.

Згідно з інформацією, її можна буде отримувати довічно, або отримати всі заощадження за один раз. Проте, в окремих випадках, таку пенсію можна буде отримати достроково одноразовою виплатою ще до досягнення пенсійного віку.

Нагадаємо, в Україні хочуть запустити пілотний проект, який дасть старт накопичувальним пенсіям. Про це розповіли в Мінфіні, посилаючись на слова Сергій Марченка. На даному етапі мова про деякі категорії пенсіонерів — це військові, соцпрацівники, медики й вчителі, працівники бюджетної сфери.

Також ми писали й про те, якою буде мінімальна пенсія в найближчі роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу