Українці зможуть отримати додаткові виплати

Поділитися:

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що з 1 січня 2022 року в Україні стартує державна програма допомоги малозабезпеченим. Відтак, громадяни зможуть отримати кошти для відкриття власної справи. Сума допомоги становитиме 15 мінімальних зарплат або 97,5 тис. гривень.

Зазначається, що відповідні кошти підприємці повинні вкласти в проект. Зокрема, закупити обладнання та матеріали для свого бізнесу.

Впродовж трьох років цю допомогу необхідно буде повернути. Це можна буде зробити за рахунок сплачених податків і соціальних внесків з підприємницької діяльності (сума до повернення зменшується в залежності від перерахованого в бюджет). Якщо підприємець працевлаштував в свій новий бізнес двох малозабезпечених, що стоять на обліку в центрі зайнятості, то він може не повертати допомогу.

Згідно з інформацією, у програмі можуть брати участь працездатні, але не працюючі (зареєстровані в центрі зайнятості) особи з числа малозабезпечених сімей.

Раніше ми повідомляли, що Кабінет міністрів України має намір спростити для підприємців процедуру отримання дозволу на ведення своєї діяльність у рамках нового експериментального проекту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу