Українці збільшили прийом антибіотиків

Поділитися:

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко висловив стурбованість тим, що українці стали приймати багато антибіотиків. Причому головна точка занепокоєння в тому, що вони призначають їх собі самостійно. Тим часом в МОЗ наполягають на тому, що такий прийом препаратів з групи антибіотиків не тільки не допомагає, але і дуже шкодить організму людини.

Згідно зі статистикою, на цей час українці купують на 40% більше антибіотиків, ніж до приходу пандемії коронавірусу. Такі цифри були відзначені протягом 10 місяців 2020 року, вони лякають. Антибіотики, за словами Ляшка, просто продаються в аптеці, ніякого рецепта фармацевти не питають, а відповідно, ніякого призначення лікаря людині не потрібно.

«Хочу звернути увагу, що безконтрольне вживання антибіотиків тягне за собою формування антибіотикорезистентності. Борючись з епідемією коронавірусної хвороби, ми повинні вже говорити про можливі віддалені наслідки цієї епідемії, які значно позначаться на здоров’ї населення», — зазначив у своєму виступі з трибуни Верховної Ради України Ляшко.

Раніше повідомлялося, що у МОЗ немає грошей на лікування хворих з коронавірусів. Про це повідомила днями заступник міністра охорони здоров’я в рамках позачергового брифінгу з боку відомства. Чиновниця зазначила, що у зв’язку з поточною проблемою МОЗ подав відповідну постанову про збільшення фінансування для Національної служби здоров’я на розгляд Кабміну.

Також ми писали й про те, що Рада поповнить коронавірусний фонд на 9 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу