Українці заплатили тільки 6% виписаних штрафів

Поділитися:

У поточному році українські водії заплатили тільки 6% прострочених штрафів, які були виписані за відповідне порушення правил дорожнього руху. Про це свідчать дані Державної виконавчої служби.

Вказується, що серед водіїв лише малий відсоток платить за рахунками внаслідок чого Україна, як держава, отримує величезні збитки та втрачає гроші, які могли б піти до державного бюджету.

Так, всього у 2020 році дані порушення затягнули на 735 млн гривень грошового штрафу.

Повідомляється, що однією з причин такої несплати можна назвати несвоєчасне повідомлення штрафника про те, що за ним є штраф.

Зазвичай такі повідомлення приходять у вигляді листа за місцем проживання того чи іншого водія, проте дуже часто особиста інформація в реєстрах давно застаріла, тому українці нічого не отримують.

Нагадаємо, що на розгляді в уряді знаходиться новий законопроект, який відрегулює рух велосипедистів по дорогах України. Серед найважливіших пунктів – наявність водійських прав і пересування в шоломі.

Раніше, вже через 3 дні після введення на дорогах автоматичної відео-та фотофіксації порушення правил дорожнього руху, 2400 водіїв отримали так звані «листи щастя».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу