Українці стали менше їсти

Поділитися:

Дані Державної служби статистики свідчать про те, що українці скоротили споживання основних видів харчових продуктів.

Як зазначається, на 1% скоротився середньорічний рівень споживання хліба та хлібопродуктів на душу населення у 2020 році порівняно з попереднім роком, до 96,6 кілограма.

Зокрема, споживання картоплі зменшилося на 1,25%, до 134 кілограмів за рік. Купівля українцями яєць зменшилась на 1,42%, до 278 кілограмів. Споживання риби впало на 0,8%, до 12,4 кілограма. Також зменшився обсяг споживання овочів — на 0,4%, до 164 кілограмів.

Встановлено, що найбільш значно (на 3,75%) зменшилося споживання фруктів та ягід (до 56,5 кілограма у рік), а також цукру (на 3,47%, до 27,8 кілограма).

Водночас, українці дещо збільшили споживання м’яса (на 0,37%, до 53,8 кілограма за рік), молока/молокопродуктів (на 0,7%, до 201,9 кілограма), олії (на 2,5%, до 12,3 кілограма).

Нагадаємо, Державна служба статистики розповіла, які продукти дорожчають. Так, з серпня 2020 року по серпень 2021-го зафіксували суттєве здорожчання м’яса та продуктів з нього. Сало додало у ціні 13,0%, здорожчавши до 82,81 грн за кілограм; яловичина – на 15,7%, до 165 грн за кілограм; свинина – на 2,2%, до 122,11 грн за кілограм.

Також ми писали, що згідно з даними Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, у світі у серпні поточного року ціни на продукти харчування відновили зростання після двомісячного зниження.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу