Українці почали отримувати компенсацію за електроопалення

Поділитися:

Пільговий тариф на електроенергію скасували з початку 2021 року в зв’язку з цим витрати на забезпечення електрикою в деяких домогосподарствах зросли вдвічі. Однак, в Кабміні прийняли постанову про компенсацію зрослих витрат для деяких категорій громадян.

Відомо, що компенсація покладається багатодітним сім’ям, а також громадянам, які використовують електроенергію для опалення осель.

Так, державна компенсація буде зараховуватися безпосередньо на особові рахунки клієнтів. При цьому ознайомиться з величиною компенсації можна в особистому кабінеті клієнта – в графі “Довідник клієнта” – “Історія оплат” – “Спосіб оплати”. Крім того, компенсація буде в платіжці у відповідній графі.

Клієнти, які не отримують субсидію, отримають платіжки, сума в них буде зменшена на розмір компенсації. А для громадян, які є субсидіантами, сума в рахунку буде повною – компенсація їм буде виплачена разом з субсидією.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики України розповіли, хто саме може розраховувати на отримання компенсації через підвищення вартості електроенергії. Про це повідомляє глава відомства.

За словами фахівця, компенсація торкнеться тієї категорії населення, яка користується електричним опаленням.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд і місцева влада досягли консенсусу в тому, що тарифи на тепло і гарячу воду в Україні підвищуватися в цьому опалювальному сезоні не будуть. Глава Кабміну заявив, що це один з кроків по вирішенню тарифного питання в Україні.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ