Українці отримають офіційні електронні адреси

Поділитися:

Офіційні електронні адреси незабаром видаватимуть українцям. Відповідний законопроект депутати підтримали у першому читанні, передає «‎Перший Діловий».

Очікується, що це дозволить громадянам офіційно комунікувати з владою у режимі онлайн. Підприємцям під час реєстрації автоматично в єдиному держреєстрі будуть присвоювати офіційні електронні адреси. Також під час першого оформлення паспорта громадянина України буде присвоєна офіційна електронна адреса із забезпеченням до неї доступу. У подальшому листи та повідомлення, надіслані на таку електронну адресу вважатимуться офіційно врученими, і не потребуватимуть додаткового документального підтвердження.

Крім того очікується, що у майбутньому за таким же принципом відбуватиметься і офіційна комунікація громадян з адвокатами, приватними виконавцями, арбітражними керуючими та судовими експертами. Законопроектом передбачено внесення відповідних змін до процесуальних кодексів. А ось позасудова процедура врегулювання спорів має запрацювати вже найближчим часом.

Депутати ухвалили в цілому законопроект про медіацію. Буде створено реєстр медіаторів, які допомагатимуть вирішувати конфлікти у будь-яких провадженнях. Медіація проводиться лише за згодою усіх зацікавлених сторін. Зазначається, що укласти мирову угоду можна як до початку судового процесу так і під виконання рішення суду. Закон про медіацію набирає чинності через три місяці після його опублікування. Документ ще має підписати президент України.

Нагадаємо, з 1 листопада в тестовому режимі у застосунку «Дія» запустили генерування COVID-сертифікатів для тих, хто здав ПЛР-тест на коронавірус. Термін дії сертифіката – 72 години з моменту здачі аналізу.

Також ми писали, що українці зможуть отримувати інформацію про призначення субсидій через додаток «Дія».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ