Українці не змогли вилетіти з Алмати

Поділитися:

У Міністерстві закордонних справ розповіли, як групі українців не вдалося вилетіти з охопленого протестами Казахстану в Україну 5 січня.

За словами речника глави МЗС Олега Ніколенка, літак не попрямував з Алмати у Київ через припинення роботи аеропорту. Виліт перенесли на наступний день, тому дипломати організували українцям безпечну ночівлю.

У четвер, 6 січня, аеропорт працює у штатному режимі. Яка кількість громадян України намагалась покинути Казахстан – у відомстві не повідомили.

Глава МЗС України доручив підрозділам дипслужби зосередитися на захисті інтересів українців у цій країні.

«Зараз ключовий пріоритет – їхня безпека. Посольство України в Нур-Султані перейшло на цілодобовий режим роботи. У разі загрози життю чи безпеці, українці можуть звернутися за допомогою за номером телефону: +7 705 755 66 10 або на електронну пошту: [email protected]», – наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, з 5 січня в деяких регіонах Казахстану було введено режим НС. Йдеться про Мангістауську область та місто Алмати. Відповідний указ підписав президент Казахстану Касім-Жомарт Токаєв.

Раніше ми повідомляли, що на початку року у низці міст Казахстану почалися протестні акції проти підвищення цін на зріджений автомобільний газ. З січня ціни на нього зросли до 120 тенге за літр. Протестувальники вимагали знизити ціни у понад двічі.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ