Українці нарощують споживання електроенергії

Поділитися:

Стало відомо, що споживання електроенергії українцями значно перевищує попередній показник. Загалом за 25 днів січня, за словами прем’єр-міністра України, споживачі струму використали на 5% більше енергії, ніж минулого року за такий самий період.

Денис Шмигаль, виступаючи на «Годині питань уряду», зазначив, що поточний опалювальний сезон проходить важко не лише для України, а й загалом для всього світу. Причина цього – постійне підвищення цін, інколи ж і їх рекордні показники, на вугілля, нафту, газ та інші ресурси.

А враховуючи ще той факт, що бізнес в Україні поступово відновлюється, відповідно збільшується споживання електроенергії. “Наприклад, за 25 днів січня цього року споживання електроенергії перевищує споживання за аналогічний період минулого року на 5%”, – заявив Денис Шмигаль.

При цьому основне навантаження покладено на атомну генерацію. Наразі, як відомо, працюють 14 АЕС, а на початок лютого, коли завершиться плановий поточний ремонт енергоблоку на Рівненській атомній електростанції, його підключать до мережі.

Раніше ми писали, що минулого року близько 27,95% реалізованого на ринку «на добу вперед» та внутрішньодобового ринку струму було виготовлено з вугілля, 22,8% – з ядерного палива.

Також ми повідомляли про те, що держкомпанія «Укренерго» поскаржилася Раді нацбезпеки та оборони на компанію із групи ДТЕК Д.Трейдінг.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу