Українці будуть отримувати соцдопомогу за новим алгоритмом

Поділитися:

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, з 1 січня 2021 заяви та документи на призначення всіх видів соціальної допомоги і компенсацій повинні прийматися уповноваженими посадовими особами виконавчих органів рад та через центри надання адміністративних послуг.

Тепер місцеві управління соціального захисту населення припиняють прийом громадян. А в територіальних громадах повинні бути створені підрозділи з питань соціального захисту населення, які приймають заяви на отримання субсидії та інших виплат.

Крім того, всі звернення з соціальних питань прийматимуть представники територіальної громади та в цифровому форматі передавати для прийняття рішень до відповідних органів виконавчої влади.

Слід зазначити, що з 1 березня 2021 заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчих органів рад або через ЦНАП виключно з формуванням електронної справи.

Робота органів соціального захисту населення міських рад міст обласного значення не змінюється – в межах територіальних громад, до складу яких входять території міст обласного значення, ці органи продовжують і приймати документи, і призначати виплати до реформування системи соціального захисту населення.

Нагадаємо, що приблизно до кінця червня наступного року в нашій країні почнуть роботу ще 489 ЦНАП (Центрів надання адміністративних послуг). Їх допоможе створити Європейський Союз.

Раніше повідомлялося, що в Україні обіцяють компенсувати підвищення тарифів на послуги ЖКГ доступними субсидіями. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України в своєму Telegram каналі.

Варто відзначити, що на даний момент уряд офіційно субсидіює не менше 3,1 млн домогосподарств.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу