Українським будівельникам піднімуть зарплату

Поділитися:

Для того щоб зупинити відтік українських будівельників за кордон, потрібно збільшити зарплати будівельникам в середньому на 30-40%. Таку думку висловив засновник і президент девелоперської компанії ї City One Development .

Він зазначив, що станом на сьогодні понад 1 млн українців змушені працювати на будівництві в країнах Східної Європи, де чистий заробіток суттє більший, аніж в Україні. Він вважає, що зростання зарплат хоча б на третину може повернути до 200-300 тис. Українців на внутрішній будівельний ринок.

«Розвиток будівництва зараз залежить від ефективності впроваджених реформ і створення можливостей для залучення іноземних інвестицій. Саме будівельна сфера може стати рушійною силою до стійкого економічного і соціального розвитку нашої держави», — зауважив експерт.

Також він підкреслив, що реформи в будівництві зменшать кількість корупційних схем серед забудовників і девелоперів.

Нагадаємо, міністр розвитку громад і територій повідомив, що через портал «Дія» можна отримати 11 послуг у Єдиній державній електронній системі в сфері будівництва. Йдеться про видачу будівельного паспорта, декларації про готовність до експлуатації об’єктів СС1, а також про отримання дозволу на виконання будівельних робіт.

Також ми писали, що в Україні зростають обсяги будівельних робіт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу