Український вуглеводень зростає в ціні

Поділитися:

Ажіотаж на ринку зріджених вуглеводневих газів. Після скасування Міненерго торгів з продажу скрапленого газу – ЗВГ постійно дорожчають. Про це повідомили у випуску новин “Першого ділового” телеканалу.

Зокрема, на січневих аукціонах Полтавської газонафтової компанії ціна скрапленого газу зросла з 2 тисяч 100 гривень за тонну до понад 19 з половиною тисяч.

При цьому в ряді регіонів експерти прогнозують дефіцит автогазу. Однак, попри заборони Міненерго, інший найбільший виробник – Укрнафта – торги таки провів. На них реалізували понад 16 000 тонн зріджених вуглеводневих газів 17700 гривень за тонну. Найбільше ЗВГ придбали компанії групи Приват.

Минулого тижня вартість автогазу збільшила ряд мереж АЗС. В цей же період зросли і оптові ціни на скраплений газ.

Нагадаємо, що згідно з даними цінового моніторингу «Консалтингової групи« А-95 », оптові ціни на скраплений газ істотно виросли в період з 24 грудня по 11 січня. Відомо, що в деяких областях підвищення цін досягло 2 400 за тонну.

Раніше повідомлялося, що холоду не зупинять роботу українських тепло і електроцентралей. Якщо їм не вистачить вугілля – оператор ГТС буде поставляти виробникам електроенергії більше газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу