Український бізнес все більше впадає у песимізм

Поділитися:

Очікування українського бізнесу погіршились — все через посилення карантину. Про це свідчать опитування підприємців у 4 кварталі 2020, повідомляють журналісти «Першого Ділового».

Зокрема, індекс ділових очікувань за останній квартал року знизився на близько півтора відсотка у порівнянні з попереднім. І наразі, бізнес очікує подальшого скорочення обсягів виробництва. До слова, у 4 кварталі баланс відповідей становив 24,5 відсотки проти 16 у третьому. При цьому, посилилися й інфляційні та девальваційні очікування.

Підприємці визначили очікувану річну інфляцію на рівні близько 8%, хоча у 3 кварталі ще прогнозували її на рівні 7 %. Водночас майже половина підприємців вважає, що обмінний курс коливатиметься в межах від 29 до 30 гривень за долар. Однак, опитування показало: хоч індекс і погіршився, оптимізм щодо власного фінансового стану підприємств залишається. І найвищі очікування у добувної галузі.

Також на поліпшення розраховують переробна промисловість та сільське господарство. А от у сферах будівництва, транспорту, зв’язку, а також енерго- та водопостання зберігаються негативні очікування.

Раніше повідомлялося, що з 14 січня бізнес штрафуватимуть за клієнтів без масок.

Також ми писали й про те, що податківці змінили механізм роботи з великим бізнесом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу