Українські роботодавці активно шукають персонал

Поділитися:

В Україні протягом року пошук персоналу зріс удвічі. Таке дослідження зробив кадровий портал. За його даними, найбільш затребуваними в Україні стали фахівці зі сфер продажу, інформаційних технологій, банків та інвестицій, маркетингу, реклами та PR, транспорту та логістики.

При цьому роботодавці менше шукали фахівців з фітнесу та бьюті-індустрії, зі сфери страхування та юриспруденції.

У Нацбанку також фіксують посилення міграційного тиску ринку праці. Відкриття кордонів завдяки вакцинації та пожвавленню економічної активності в Європі сприяють відновленню міграційних настроїв населення. Крім того, у багатьох країнах ЄС уряди також збільшили мінімальну заробітну плату в 2021 році. Роботодавці за кордоном також активно залучають українських робітників та поступово відновлюють найм українців до докризових рівнів.

Нагадаємо, 1 грудня в Україні у зв’язку зі збільшенням мінімальної зарплатні підвищено мінімальний єдиний соціальний внесок (ЄСВ) із зарплати. Крім того буде перераховано єдиний податок для фізосіб-підприємців (ФОП) першої та другої групи.

Також ми повідомляли, що нещодавно ми писали, що рівень «тіньової» економіки в Україні зріс на 31%, порівняно з минулим роком.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу