Українські перевізники погрожують протестами

Поділитися:

В знак протесту проти нових правил пасажирських перевезень в Києві 60% автобусів міжобласного сполучення не виїжджають на лінію. Про це заявив глава Всеукраїнського об’єднання пасажирських перевезень.

Відтак, за новими правилами, у разі перевезення в салоні пасажирів без COVID-сертифіката, результату ПЛР-тесту або актуального тесту на антиген, водіїв автобусів міжобласного сполучення штрафують на 17 тисяч гривень.

«На сьогоднішній день у нас пасажиропотік становить близько 20% від того, що було ще тиждень тому. Зараз 60% автобусів міжобласного сполучення взагалі не виїжджають на лінію», — повідомив глава Всеукраїнського об’єднання пасажирських перевезень.

Він зазначив, що через протести нелегальні перевізники втричі підняли ціни за свої послуги та додав, що це великий ризик для безпеки дорожнього руху і самих пасажирів.

«Доходить навіть до такого, що на постах Нацполіція зупиняє перевізників, висаджує людей і садить їх в бла-бла кари. Займаються бандитизмом і заробляють гроші. Нас з правового поля вибивають, і дають дорогу нелегальному бізнесу», — зазначив він.

За словами глави Всеукраїнського об’єднання пасажирських перевезень, перевізники мають намір переходити до більш рішучих заходів.

«На наступному тижні ми зробимо попереджувальну акцію під Кабміном, і будемо готуватися до масштабної всеукраїнської акції», — сказав він.

Нагадаємо, уряд скорегував правила перетину кордону України — під час в’їзду усі невакциновані громадяни мають знову встановлювати мобільний застосунок «Вдома», повідомили у Міністерстві цифрової політики.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ